Ochráním tě – Peter May – Host 2019

Peter May je můj oblíbený autor. Líbila se mi jak trilogie z ostrova Lewis (Skála a spol), tak i čínské thrillery (Čtvrtá oběť, Běžkyně, Sál smrti, Hadohlavec, Pekingský rozparovač, atd…), Ostrov Entry a Umrlčí cesta. Proto jsem s chutí sáhl po této knize, hned jak jsem zjistil, že se také odehrává na ostrově Lewis.
— Kromě Hebrid se děj knihy odehrává ještě v Londýně v světě haute couture. Hlavní hrdinkou knihy je mladá skotská podnikatelka, která se svým životním partnerem vyrábí a prodává tweedové látky a po jednom jednání v Paříži odjede její nejen obchodní partner Ruairidh s ruskou návrhářku autem někam pryč a po pár metrech jejich auto vybuchne.
— Hlavní hrdince Niamh se rázem zhroutí svět a my sledujeme její život mezi touto katastrofou a pohřbem na ostrově Lewis, kde děj knihy vyvrcholí. Tato základní linka je protkána příběhem francouzské komisařky, která tento případ vyšetřuje a je nucena odletět na ostrov Lewis, sledovat pohřeb.
— Dál je příběh propleten linkami z minulosti hlavní hrdinky a to už od ranného dětství, přes pubertu až k oslnivému úspěchu jejich malé firmy. Dozvíme se i různá rodinná tajemství a další porci zajímavých faktů o životě na ostrově Lewis. Je pravda, že proti jiným románům autora z Hebrid je tato kniha asi nejslabší. Ale na druhou stranu musím konstatovat, že i nejslabší román z Hebrid je lepší než většina krimi z jiných míst Evropy. I když zde byly ta krimi linka celkem o ničem.
— Každopádně i když je tato kniha velký kus za geniální trilogií, která začíná Skálou, tak se čte dobře a minimálně si ji můžete půjčit v knihovně. I když na druhou stranu má kniha naprosto krásnou obálku a grafické zpracování obecně a ve vaší knihovně jí bude určitě slušet.

Tiráž
Vydal: Host v roce 2019
Rok prvního vydání: 2018
Původní název: I’ll Keep You Safe
Překlad: Filip Drlík
Počet stran: 412
Vazba: tvrdá
ISBN: 9788075778000

Jeden komentář Přidejte váš

Napsat komentář