Pekingský rozparovač – Peter May – Host 2019

Pekingský rozparovač měl být již závěrečný díl série čínských thrillerů z pera či spíše klávesnice Petera Maye. Ale v angličtině je již venku další díl jménem The Ghost Marriage.
Osobně sice mám na prvním místě trilogii z ostrova Lewis ale čínské thrillery mám také rád. Je pravda, že zejména čtvrtý díl Hadohlavec mne dost zklamal, další díl Běžkyně znamenal mírné zlepšení a Rozparovač je ještě o něco lepší ale stejně mě už nebavil tolik jako první díly.
— V tomto díle je Margaret Campbell v Číně víceméně načerno a víceméně jen pečuje o svého syna. Li dále slouží u čínské policie a má před sebou největší výzvu své kariéry: sériového vraha, který velice bizarním způsobem vraždí mladé prostitutky. Navíc se zdá, že někdo hodně vysoko postavený mu hází klacky pod nohy.
— Pokud jste četli všechny předchozí díly, tak asi ví, co může od Petera Maye čekat. Opět je to o malinko lepší ale to kouzlo úplně prvních dílů je už pryč. Ale to možná není tak o kvalitě psaní ale prostě už jsme si na to zvykli a navíc ta první jiskření mezi Margaret a Lim už není tak nové a neokoukané.
— Takže není moc co řešit. Pokud tuto sérii čtete, tak si přečtete i Rozparovače a nejspíše budete mít stejný pocit jako já. Pokud tuto sérii neznáte, tak vám knihu sice doporučím ale hodně doporučuji číst tuto sérii od první série, protože je zde vztah mezi dvěma hlavními postavami dost důležitý a vine se celou sérií jako červená nit.

Tiráž
Vydalo: Host v roce 2019
Rok prvního vydání: 2004
Původní název: Chinese Whispers
Překlad: Filip Drlík
Počet stran: 400
Vazba: pevná
ISBN: 9788075779168

Jeden komentář Přidejte váš

Napsat komentář