Umrlčí cesta – Peter May – Host 2016

Peter May je můj oblíbený spisovatel a nejvíce miluji jeho romány, který se odehrávají na ostrově Lewis a okolí a k těmto knihám patří Umrlčí cesta. A i tento román má většinu ingrediencí, které na knihách Petera Maye milujeme.
— Opět tu máme dvě dějové linky, které se v závěru příběhu protnou a dojde k velkému efektnímu finále. V primární dějové lince sledujeme osudy muže, který se objeví na jedné pláži ostrova Harris s tak velkou ztrátou paměti, že neví ani jak se jmenuje a nepoznává ani nikoho z lidé okolo sebe. Pátrání v domě, kde nejspíše donedávna bydlel přináší spíše další otazníky, než aby mu to pomohlo zjistit pravdu o sobě.
— V druhé dějové lince sledujeme to, jak se jedna mladá dívka těžko vyrovnává se ztrátou svého otce. Nakonec její frustrace vyústí v to, že si začne hrát na soukromého detektiva, čímž se dostane do velkým problémů.
— Poté co se našemu hlavnímu hrdinovi vybaví pár drobností z minulosti, tak se vypraví na jeden pověstmi opředený ostrov a zde objeví mrtvolu. Teď se bojí toho, zda ta ztráta paměti nemůže být způsobena tím, že vrahem je on. Nedlouho poté mrtvolu objeví i policie a tak se situace vyhrotí ještě více.
— Opět zde najdeme vše, co máme na románech všichni rádi. Bravurní líčení divoké skotské přírody, záhady z minulosti, perfektně napsané postavy, které nemusí být vždy tím, čím se zdají. Knihu jsem měl přečtenou hodně rychle a mohu ji určitě doporučit. Musím ocenit i ekologickou notu, která je zde výrazná.

Tiráž
Vydalo: Host v roce 2016
Rok prvního vydání: 2016
Původní název: Coffin Road
Překlad: Filip Drlík
Počet stran: 384
Vazba: pevná
ISBN: 9788074917752

Jeden komentář Přidejte váš

Napsat komentář