Hadohlavec – Peter May – Host 2017

Hadohlavec je v pořadí již čtvrtý díl čínských thrillerů geniálního vypravěče Petera Maye. A podobně jako Galbrait v sérii s Cormoranem Strikem, se i zde Peter dost nimrá ve vztazích. Hlavními hrdiny této série jsou totiž americká patoložka Margaret Cambell a čínský detektiv Li Jen. Poté, co spolu měli v Číně vztah se Margaret vrací zpátky do Států ale nález náklaďáku plného mrtvých čínských imigrantů je opět svede dohromady.
— Oproti předchozím příběhům zde ještě dostává prostor pracovník imigračního úřadu Hrycyk, který nemá moc rád cizince, zejména Číňany. A tak jsme svědky slovních přestřelek a častých ripost jak mezi ním a LI jenem, tak mezi ním a Margaret. Brzy se do případu zaplete biologický terorismus ve stylu Saracéna z Já, Poutník. Takže tu máme dosti přehnanou zápletku. Jednu z velkých záhad příběhu uhodne snad naprosto každý, hned hned při první zmínce agenta Hrycyka. A pachatele toho teroristického útoku asi uhodnete dříve než to zjistí Margaret.
— Ale přesto bych vás nerad odrazoval od tohoto příběhu. Stále se to dobře čte, stránky vám mizí před očima a dozvíte se hodně zajímavých informací jak o biologických zbraních, tak o obchodu s lidmi. Mimochodem hadohlavec je čínský výraz pro šéfa obchodníků s lidmi. Je to zatím sice nejslabší díl z této série, který jsem četl ale stále za sebou nechává spoustu jiných knih, které jsou crossoverem thrilleru a detektivky. Uvidíme jak se vyvrbí následující díl, který v češtině vychází pod jménem Běžkyně.

Tiráž
Vydal: Host v roce 2017
Původní název: Snakehead
Rok původního vydání: 2002
Překlad: Filip Drlík
Počet stran: 339
Vazba: pevná
ISBN: 9788075771407

2 komentáře Přidejte váš

Napsat komentář