Acid For The Children – Flea – 2019 SQN

Už jsem četl vzpomínkovou knihu Anthonyho Kiedise Scar Tissue a obrovsky jsem si ho užil. Ihned jak jsem zjistil, že vychází vzpomínky i jeho nejlepšího kámoše a parťáka z kultovní kapely Red Hot Chilli Peppers Michaela Balzaryho, kterého ale většina hudebních fanoušků zná spíše pod uměleckým jménem Flea. Hned jsem všechny rozečtené knihy stopnul a pustil se ho Kyseliny. A musím říci, že Flea ještě o malý kousek překonal svého parťáka AK.
— Flea v této knize líčí celý svůj život od nejranějšího dětství až do doby těšně před založením kultovních RHCHP. Naštěstí by měl vyjít druhý díl, který mapuje dobu rethotovskou. Těším se na ni jako malej Míša. Ale abych to nezakecal. Flea vypráví o svém dětství v Austaráli a o svém komplikovaném vztahu jak se svým biologickým otcem, tak i svým otčímem, díky kterému se malý Michal stal velký fanda jazzu a obecně černé hudby.
— Po přestěhování do Ameriky zde najdeme spoustu příhod z života v NY a později také LA. A později se dostává k setkání s AK. Oproti Scar Tissue je zde o něco málo drog a ještě méně sexu ale i tak zde Flea vypráví spoustu historek spojených s hulením a fetováním. Výtečný je návod pro nitrožilní aplikaci drog, který je hodně vtipný ale zároveň drogy nevychvaluje. Stejně skvělá je i historka o tom jak AK předstíral, že je matkou MB aby mu půjčili lyže na kreditku jeho matky.
— Flea byl a je velký knihomol a na jeho psaní je to vidět. Na to, že je amatér (možná s nějakou pomocí ghostwritera) je kniha napsána naprosto parádně. Velmi často je z jeho vyprávění neskutečně cítit jak jeho láska k většině lidí, které po své cestě potkal, tak ještě k hudbě a to jak jazzové, tak i punkové. Ostatně jako poslední kapitola je několik seznamů, kde Flea pečlivě vyjmenovává koncerty, desky, filmy a knihy, které ovlivnili jeho život. Každopádně ať už redhoty milujete nebo ne, tak tuto knihu velice doporučuji.

Tiráž
Vydalo: SQN v roce 2019
Originální název: Acid for the Children
Rok vydání originálu: 2019
Překlad: Michalski Jakub
Délka: 10 hod 36 min
Formát: eaudiobook
ISBN: 34171431

Napsat komentář