Kdo ví, kde budu zítra – Tomáš Etzler – Vyšehrad 2019

Výborná jednohubka na jeden až dva dny. Víceméně takový podcastový rozhovor jen hozený na papír. Ale to není stížnost – spíše pochvala, protože osobně dlouhé podcastové rozhovory jdoucí do hloubky mě velice baví. Jindřich Šídlo, který nahazuje Tomášovi otázky to dělá moc dobře.
— Tomáš Etrzler popisuje svoji kariéru od svých prvních kroků ještě za komančů, přes odchod do USA, kde několik let dělal všechno možné za pár šprdlíků. Pak se zázrakem dostane do CNN a z obyčejného řidiče šplhá po příčkách této zpravodajské stanice krůček po krůčku až do víceméně manažerské pozice.
— Dál popisuje své působení jako zpravodaj ČT v Číně a následující působení na volné noze. Kromě zážitků ze svého novinářského působení, občas Tomáš komentuje novinářskou etiku, nástup televizní stanice Fox a to jak se vše domršilo s nástupem Trumpa a sociálních sítí a podobné věci.
— Rozhovor Tomáše s Jindřichem je slušně prošpikovaný fotografiemi z Tomášova profesního života. Čte se to příjemně a rychle. Spoustu věcí z této knihy najdete v různých podcastech, které s Tomášem natočili jiní. Tady je to pěkně sepsané a doplněné o fotografie. Je to na vás. Já mohu tuto knihu určitě doporučit.

Tiráž
Vydal: Vyšehrad v roce 2019
Ghostwriter: Jindřich Šídlo
Obálka: Vladimír Verner
Fotografie na obálce: Vojtěch Vlk
Počet stran: 184
Vazba: tvrdá
ISBN: 9788076012035

Napsat komentář