Město mečů – Robert Jackson Bennett – 2017 Host

Město mečů – R. J. Bennett

Město mečů je druhý díl fantasy série Božská města. Pokud se vám první díl jménem Město schodů líbilo, pak musím konstatovat, že v tomto díle najdete vše co v prvním díle ale ještě všechno na druhou.
— Ve městě mečů se opět shledáme s většinou postav, které známe z úvodního dílu série Božská města. Jen pro změnu se tento díl neodehrává především v Bulíkově jako první díl ale v městě Voortyaštan, které bylo kdysi zasvěceno Bohyni války.
— Hlavní postavy z prvního dílu jsou v pokračování mnohem více charakterově prokresleny a ještě více v jejich jednání hraje prim jejich temná minulost. A je jedno zda budete knihu číst jen jako epickou temnou fantasy nebo budete vnímat i odkazy na světovou politiku a různé historické události a ožehavá témata týkající se především velmocí, které ztrácejí svůj vliv a také vzájemného vztahu velmocí a porobených národů. Ale tyto intelektuální tóny můžete klidně nevnímat a vychutnávat si jen stále houstnoucí atmosféru a zrychlující se děj knihy. I v tomto módu stojí kniha za to.
— Město mečů můžete vnímat jako Hru o trůny s větší porcí magie a legend a nebo odlehčenější Malaz. Budete nenasytně hltat stránky přestože jsou všechny plné akce a složitých intrik. Jsem zvědavý na závěrečný díl této trilogie, když dvojka dokázala poměrně výrazně předčit výborný úvodní díl. Pokud jsme alespoň trošku příznivě nakloněni fantastice, pak vám doporučím celou trilogii Božská města.

Tiráž
Vydal: Host v roce 2017
Překlad: Milan Pohl
Počet stran: 550
Vazba: pevná
ISBN: 9788074918216

Napsat komentář