Tichý zabiják – Volker Kutscher – MOBA 2018

Série s Gereonem Rathem je zajímavá krimi série z meziválečného Berlína. Už předchozí díl Mokrá ryba byl fajn a tak jsem se ani moc nemusel přemlouvat na druhý díl této série jménem Tichý zabiják. Zde už je Rath naplno součástí oddělení A – tedy oddělení vražd.
— Když ho jeho šéf pověří vyšetřováním nehody ve filmovém studiu, tak netuší, že se vzápětí z pouhé nehody vyklube pokus o sabotáž a později i vražda. Mrtvá herečka vzbudí pozornost novinářů a když Rath mapuje konkurenční boj mezi filmovými producenty, potká starého známého a ten ho pověří pátráním po své přítelkyni- také herečce. I zde je brzy nucen přehodnotit případ pohřešování na případ vraždy. Navíc se ještě musí postarat o psa zavražděné herečky.
— A jak jsme si zvykli už v prvním dílu této série, tak i v dalším pokračování kromě hlavního případu sledujeme různé půtky mezi kolegy, další případy, různé politické události včetně pohřbu Horsta Wessela nebo setkání s Konrádem Adenauerem. Ani krásná Charlie není záležitostí jen prvního dílu ale setkáváme se s ní i zde.
— Prostředí berlínských nočních klubů a ruské emigrace v druhém díle vystřídalo prostředí filmových hvězd a čínské diaspory ale jinak všechny atributy této detektivní série, které jsme si oblíbili v Mokré rybě najdete i zde. Takže pokud se vám líbil první díl, tak neváhejte a pokud jste ho nečetli, tak to můžete napravit a až pak se pustit do této knihy. Jako u většiny dobrých krimi sérií se jednotlivé díly dají číst i samostatně ale pokud to vezmete popořadě a od začátku tak si vychutnáte i linky se soukromým životem hlavního hrdiny a propojení celého příběhu.

Tiráž
Vydala: MOBA v roce 2018
Originální název: Der stumme Tod
Rok vydání originálu: 2009
Překlad: Tomáš Butala
Délka: 17 hodin 42 minut
Čte: Jan Teplý
Provedení: audiobook
ISBN: 8594169482477

Napsat komentář