Vídeňské bratrstvo – Ingar Johnsrud – Host 2016

Ingar Johnsrud je další ze severských autorů a pochází z Norska. Vídeňské bratrstvo je první díl ze série s vyšetřovatelem Fredrikem Beierem. Jeho styl má většinu aspektů, které má velká část severské krimi: problematický vyšetřovatel, kolega nebo kolegyně z jiného kulturního okruhu, společenská kritika a významné flashbacky do minulosti vyšetřovatele, jeho kolegů, pachatele nebo obětí.
— V této konkrétní knize začíná příběh vyšetřováním masakru v sídle hodně podivné sekty a proto dostane vyšetřovatel Fredrik Beier přidělenou exotickou a mnohem mladší kolegyni z protiteroristického. Jasně, že sexy Kafa začne Fredrika přitahovat. Jak vyšetřování pokračuje, tak policisté objevují stopy, které vedou do temné minulosti až počátkům nacismu a jejich úchylných rasových teorií. Ale klony doktora Mengeleho nejsou tím nejhorším, co vyšetřovatelé odhalují. Tajemství podivné sekty je ještě šílenější, temnější a smrtonosnější.
— Každopádně musím říci, že příběh je vyprávěn velmi svižně a o akční scény zde není nouze. Musím konstatovat, že zatím se Ingar Johnsrud bez problémů může srovnávat s mnohem známějšími autory z okruhu skandinávské krimi.

Tiráž
Vydal: Host v roce 2016
Původní název: Wienerbrorskapet
Rok vydání originálu: 2015
Překlad: Eva Dohnálková
Počet stran: 444
Vazba: tvrdá
ISBN: 9788074915970

Napsat komentář