Slepé skvrny – Daniel Prokop – Host 2020

Tahle kniha není moc tlustá ale je neskutečně nabitá data (údaji), myšlenkami, otázkami i možnými odpověďmi. Není to moc pěkné čtení. Autor se zaobírá negativními trendy zejména v České republice ale i v okolním světě.
— Autor se pokouší najít odpověď na to, jak je to v Česku s chudobou, co je špatné v našem školství, proč se množí populisté a proč je volí stále více lidí, jaké jsou nejčastější chyby nejen volebních průzkumů a proč většinou prohrává nudná pravda se zajímavou lží.
— Autor všechna svá tvrzení má pečlivě ozdrojované, vysvětluje všechny aspekty různých způsobů výzkumů, různých výkladů interpretace dat. Autor často ukazuje minimálně dva pohledy, či dvě řešení nějakého problému.
— OK – je pravda, že autor je mírně orientován doleva. Už výběr periodik pro které píše to ukazuje ale stále jeho názory jsou pro mne legit. Autor čtenářům ukazuje, jak se náklady, které stát ušetří nebo nemůže investovat nyní v budoucnu je bude muset i tak zainvestovat ale těch love bude muset zainvestovat mnohem více. Psáno je to celkem přístupně a doporučil bych to lidem s otevřenou myslí, kteří se zajímají nejen o politiku z obou břehů.

Tiráž
Vydal: Host v roce 2020
Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
ISBN: 9788075779915

Napsat komentář