Klub vrahů – Pavel Renčín – Argo 2018

Klub vrahů

Hlavní hrdina této knihy je vášnivý knihomol, který přes den pracuje v call centru a večer pak ještě prodává v knihkupectví. Žije velmi jednotvárný a obyčejný život a před realitou utíká do knih. Když ho jednou během cesty z práce zaujme nějaká slečna v metru ale neodváží se ji oslovit. Když se jí pokusí vrátit ztracený předmět a onu dívku sleduje zaplete se do víru událostí, které mu jeho život i život několika lidí kolem něho obrátí zcela naruby.
— Autor šikovně míchá netradiční detektivku s poměrně tradičním thrillerem. Tempo se dost pravidelně střídá. Akčnější a adrenalinové pasáže se střídají s klidnějšími pasážemi a občas se i vrací do minulosti. Ale ty flashbacky jsou poměrně tajemné a nedopovězené, což zvyšuje napětí a dokresluje atmosféru.
— Knihomolové a knihomolky jistě ocení časté narážky na populární knihy a o knihách také často mluví i hlavní hrdina. Někdy je i poměrně vtipný. S tím jak se stránky blíží ke konci vyprávění, tak houstne nejen atmosféra knihy ale přiostřuje se samotný příběh. Čtenář občas pochybuje o hlavním hrdinovi ale i jeho ženském protějšku a také o samotném autorovi. Čím jsou tedy sovy?
— Od Renčína jsem četl nejen Vězněnou, která se Klubu vrahů v mnohém podobá ale i mnohem starší věci ze série Městské války a musím říci, že se Pavel viditelně zlepšuje a přesto si dokáže udržet něco jako vlastní rukopis. Na českou knihu a tento žánr je to rozhodně nadprůměr, který mohu doporučit.

Tiráž
Vydalo:Argo v roce 2018
Počet stran: 300
Vazba: pevná
ISBN: 9788025726044

Napsat komentář