Rewizja – Remigiusz Mróz – Czwarta Strona 2016

Na tuhle knihu jsem se docela těšil. Předchozí díl ze série Chyłka i Zordon pro mne byl hodně příjemným překvapením. I když první půlka třetího dílu byla spíše Chyłka versus Zordon. ; )
S elitní právničkou Chyłkou jsme se rozloučili, když dostala padáka z velké právnické firmy Żelazny & Mc Vay. Najde si práci, která je právnickou alternativou pokladny v Tescu a začne flirtovat s tequilou a grenadinou. Prostě těžký začátek jako mívá John McClane v každém díle Smrtonosné pasti. Jak drobná „viróza“, tak tenčící se hotovost způsobí, že právnička kývne, když za ní přijde neznámý Rom, který je hlavní podezřelý z bestiálního zabití své ženy a dcerky.
Aby již tak ztracený případ komplikuje nejen to, že jeho žena byla z poměrně bohaté polské rodiny ale i to, že žena i dcera měly životní pojištění a pojišťovnu zastupuje kancelář Żelazny & Mc Vay. Navíc z týmu jejího bývalého zaměstnavatele proti ní nastoupí nejen jeden z kolegů, kterého nemá ráda (a on ji snad ještě více) ale zejména její bývalý praktikant.
Právnička, která měla do nedávna pro své snědší spoluobčany jen slova pohrdání se nyní začne zajímat o romské zákony, protože její klient byl z romské společnosti vyobcován. Po nějaké době se ukáže, že žádná soudní pře nemá předem jasný výsledek.
Chyłka s každým dnem i vypitou lahví padá více a více na dno. Jako nemesis se objevuje i její otec, který měl s alkoholem i drogami bohaté zkušenosti. A alkoholem zastřená pouť po cikánských ghetech může začít. Zordon se ocitá mezi mlýnskými kameny. Jeho šéfové a zejména tajemný Langer mu jdou po krku ale plně odepsat svou bývalou kolegyni nechce. I v samotné právnické kanceláři pomalu a jistě vyplouvají temná a hrozivá tajemství.
I třetí díl série má stejná pozitiva: výtečné hlášky stále sebevědomé Chyłky, spoustu popkulturních narážek a svižně upalující děj, plný zvratů a překvapení. Vůbec by mi nevadilo, kdyby nezůstalo jen u trilogie a autor vydal další díl.

4 komentáře Přidejte váš

  1. Remigiusz Mróz píše:

    Dzięki wielkie! 🙂 A czwarty tom oczywiście będzie – i to już na jesieni. 😉

    Líbí se 1 osoba

  2. Marta Święch píše:

    This is definitely my favourite Polish autor and I’m glad that you enjoy the story 😉
    I don’t mind using my photo. It looks so cool here!
    Greetings,
    Marta

    To se mi líbí

Napsat komentář